SİROMA Uzmanı Timo PIIRAINEN'in Ziyareti

Roman Açılımı” çerçevesinde uyum çalışmalarını destekleyen, “Romanların Yoğun Olarak Yaşadığı Yerlerde Sosyal İçermenin Desteklenmesi Operasyonu - SİROMA” projesinde Uzman olan Sosyal Politika ve İstihdam Uzmanı Timo PIIRAINEN Enstitümüzü ziyaret ederek  Müdürümüz Yrd. Doç. Dr. Veysi AKIN ile görüşmüştür.

Avrupa Birliği ve Türkiye Cumhuriyeti tarafından finanse edilmekte olan SİROMA Projesi’nin Adana, Ankara, Balıkesir, Edirne, Eskişehir, Hatay, Kırklareli, Manisa, Mersin, İstanbul, İzmir, Tekirdağ olmak üzere 12 pilot ildeki uygulamaları hakkında bilgi veren Timo PIIRAINEN, projenin özellikle Edirne’deki safhası hakkında Müdürümüz ile görüş alışverişinde bulunmuştur.

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı, Milli Eğitim Bakanlığı ve Sağlık Bakanlığı tarafından yürütülen SİROMA Projesi ile ülkemizde yaşayan Roman vatandaşların işgücü piyasasına girişlerini kolaylaştırarak sosyal içermenin arttırılması amaçlanmaktadır. Müdürümüz projeye bu amaçlar doğrultusunda Enstitü olarak gereken desteğin verileceğini ifade etmiştir.
Ek Resimler
Bu içerik 11.05.2016 tarihinde yayınlandı ve toplam 937 kez okundu.