Roman Enstitüsünden Kurumlara Ziyaret

Roman Dili ve Kültürü Araştırmaları Enstitüsü Müdürü Özcan AYGÜN, Müdür Yardımcısı Selma SOL, Araştırma Görevlisi Muhammed TAĞ ve Memur Selçuk KARADENİZ yeni kurulmuş olan yönetimin yapacağı proje ve araştırmalarla ilgili bilgi alışverişinde bulunmak amacıyla bir dizi görüşmeler gerçekleştirilmiştir.

Enstitümüz adına yapılan görüşmelerde ilk olarak Edirne Valiliği Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı Müdürü HİCRAN BALI ziyaret edilmiştir. Yapılan ziyarette Edirne’de Romanların yoğun olarak yaşadıkları mahalleler hakkında bilgi alınmıştır. Ayrıca vakfın genel olarak yapmış olduğu faaliyetlere yönelik bilgi edinilmiştir.

İkinci olarak Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfına bağlı olarak faaliyet gösteren SODAM merkezi ziyaret edilerek merkezin işleyişi hakkında bilgi alınmıştır. SODAM kursiyerlerinin yapmış oldukları çalışmalar incelenerek Kurs hocalarıyla tanışılmıştır.

Üçüncü ziyaret ise Yurt Dışı Türkler ve Akraba Topluluklar Edirne koordinatörlüğüne yapılmıştır. Edirne Koordinatörü Mustafa ŞENTÜRK ile görüşülerek daha önce yapılmış olan projelere değinilmiş, ortak projeler yapılması konusunda görüş alışverişinde bulunulmuş ve Balkanlar üzerine yapılmakta olan çalışmalar hakkında görüşler bildirilmiştir.

Ek Resimler
Bu içerik 14.12.2016 tarihinde yayınlandı ve toplam 935 kez okundu.