ROMAN DİLİ VE KÜLTÜRÜ ARAŞTIRMALARI ENSTİTÜSÜ’NDE GÖREV DEĞİŞİKLİĞİ

Trakya Üniversitesi Roman Dili ve Kültürü Araştırmaları Enstitüsünde devir teslim töreni düzenlendi. 25 Ağustos 2016 tarihinden bu yana Dr. Öğr. Üyesi Özcan Aygün’ün yürüttüğü Roman Dili ve Kültürü Araştırmaları Enstitüsü Müdürlüğü görevine Dr. Öğr. Üyesi Gökhan Ilgaz atandı. Dr. Öğr. Üyesi Gökhan Ilgaz, 2 Eylül tarihinde düzenlenen törenle mührünü Rektör Prof. Dr. Erhan Tabakoğlu’ndan teslim aldı. Roman Dili ve Kültürü Araştırmaları Enstitüsünde Rektör Prof. Dr. Erhan Tabakoğlu ve Rektör Yardımcısı Prof. Ahmet Hamdi Zafer’in katılımıyla gerçekleşen törende, Fen Bilimleri Enstitüsü Müdürü Prof. Dr. Murat Yurtcan, Sağlık Bilimleri Enstitüsü Müdürü Prof. Dr. Tammam Sipahi, Sosyal Bilimler Enstitüsü Müdürü Dr. Öğr. Üyesi Levent Doğan, Balkan Araştırma Enstitüsü Müdürü Dr. Öğr. Üyesi Bülent Akyay, Müdür Yardımcısı Dr. Öğr. Üyesi Sabri Can Sannav, Roman Dili ve Kültürü Araştırmaları Enstitüsü Müdür Yardımcısı Dr. Öğr. Üyesi Selma Sol, Sağlık Bilimleri Enstitüsü Müdür Yardımcısı Prof. Dr. Fatma Kaynak Onurdağ ve Roman Dili ve Kültürü Araştırmaları Enstitüsü’nde görevli Öğr. Gör. Tülay Tekin Yılmaz da hazır bulundu.

Törende konuşan Trakya Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Erhan Tabakoğlu, görev süresince yapmış olduğu önemli hizmetlerden dolayı Dr. Öğr. Üyesi Özcan Aygün’e teşekkür ederken Dr. Öğr. Üyesi Gökhan Ilgaz’ı tebrik ederek yeni görevinde muvaffakiyetler diledi. Rektör Prof. Dr. Erhan Tabakoğlu, Roman Dili ve Kültürü Araştırmaları Enstitüsünün Türkiye ve Balkanlar’daki ilk ve tek enstitü olduğuna vurgu yaparak asıl olanın görev bayrağını daha ileriye ve yükseğe taşımak olduğunu ifade etti. Prof. Dr. Erhan Tabakoğlu, “Roman dili ve kültürü konusunda önemli çalışmalara imza atan enstitümüz, STK’lar ile kurduğu yakın ilişkiler sayesinde, bölgemizdeki dezavantajlı lokasyonlarda yaşanan sorunları yakından takip ederek, bilimsel bir bakış açısıyla çözüm önerileri geliştiriyor. Özellikle farklı bakanlıklar nezdinde faaliyet alanı çerçevesinde gündem yaratarak, konunun yakın takipçisi oluyor. Bilimsel anlamda bir başvuru merkezi haline gelen enstitümüzün, yeni yönetimiyle, önümüzdeki dönemde çok daha geniş kapsamlı çalışmalara imza atacağına inanıyorum.” dedi.

Roman Dili ve Kültürü Araştırmaları Enstitüsü Müdürlüğü görevine getirilen Dr. Öğr. Üyesi Gökhan Ilgaz da görevini layıkıyla yerine getireceğini belirterek başarılı bir kurum kültürü oluşturmak için elinden gelen gayreti göstereceğini ifade etti. Dr. Öğr. Üyesi Gökhan Ilgaz, Rektör Prof. Dr. Erhan Tabakoğlu’na teşekkür ederek kurum başarısı ve sürekliliği için Üniversitenin tüm birim ve çalışanlarıyla uyum içinde olmaya devam edeceklerini, Roman Dili ve Kültürü Araştırmaları Enstitüsünü hak ettiği yere en kısa zamanda getirmek için aralıksız çalışacaklarını sözlerine ekledi.

Dr. Öğr. Üyesi Gökhan Ilgaz Kimdir?

Dr. Öğr. Üyesi Gökhan Ilgaz, 1983 yılında Edirne’de doğdu. İlk, orta ve lise öğrenimini Edirne’de tamamlayan Ilgaz, 2000 yılında Trakya Üniversitesi Eğitim Fakültesinde yükseköğretim hayatına başladı. 2004 yılında lisans eğitiminin ardından yüksek lisansa, 2008 yılında doktora eğitimine başladı. 2012 yılında Trakya Üniversitesi Eğitim Fakültesi Eğitim Bilimleri Bölümünde öğretim üyeliğine atandı. Dr. Öğr. Üyesi Ilgaz, Eğitim Bilimleri Bölüm Başkan Yardımcılığı, Eğitim Programları ve Öğretim Ana Bilim Dalı Başkanlığı, Trakya Üniversitesi Sosyal Bilimler Dergisi Eş Editörlüğü, Trakya Eğitim Dergisi Eğitim Bilimleri Editörlüğü görevlerini de yürütmektedir.

Haber: Ali KÜÇÜKOĞLU
Editör: Fırat GÜNGÖR
Fotoğraf: Mustafa TOPYANAK

Ek Resimler
Bu içerik 02.09.2019 tarihinde yayınlandı ve toplam 838 kez okundu.