Roman Dili ve Kültürü Araştırmaları Enstitüsü Hıdrellez/Kakava Şenliği

5-6 Mayıs Hıdrellez/Kakava şenlikleri Trakya Üniversitesi Roman Dili ve Kültürü Araştırmaları Enstitüsü tarafından kutlandı. Üniversite şenlik programı kapsamında gerçekleştirilen program, sabah Roman STK temsilcileri katıldığı kahvaltı ile başladı. Trakya Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Erhan TABAKOĞLU’nun da katıldığı kahvaltıda Roman STK temsilcileri Hıdrellez/Kakava şenlikleri hakkında görüşlerini dile getirdiler. Ayrıca Roman Dili ve Kültürü Araştırmaları Enstitüsü’nden beklentiler dile getirilerek STK temsilcilerinin görüşleri dinlenildi. Kahvaltı sonrasında Enstitü Müdürü Yrd. Doç. Dr. Özcan AYGÜN’ün Hıdrellez/Kakava hakkındaki konuşması Üniversitemiz Balkan Kongre Merkezi Senato Salonunda gerçekleştirildi. Sayın AYGÜN’ün konuşmasından sonra şenlik ateşi yakılmak üzere Balkan Kongre merkezi önünde ki şenlik alanına geçilerek Roman STK temsilcileri, Üniversitemiz Rektör Yardımcıları, İdarecileri, öğrencileri ve diğer misafirlerle birlikte şenlik ateşi yakıldı. Davul zurna eşliğinde gerçekleştirilen eğlenceler Babaeski Merkez Ortaokulu’nun ritim grubu ile birlikte daha da keyifli bir hal aldı. Ritim grubunun gösterisini tamamlaması ile birlikte program son bularak katılımcılar dağıldılar.

Bu içerik 05.05.2017 tarihinde yayınlandı ve toplam 739 kez okundu.