Makedonya Roman Günü Etkinlikleri (8-10 Nisan 2015 )

Roman Dili ve Kültürü Araştırmaları Enstitüsü Müdürü Yrd. Doç. Dr. Veysi Akın, Makedonya’nın başkenti Üsküp’te gerçekleştirilen “Dünya Romanlar Günü” etkinliklerine Üniversitemiz adına katılmıştır.  Etkinlikler kapsamında Türkiye’nin Mekedonya Büyükelçiliği ziyaret edilmiş, Bushi otelde Makedonya Devlet Bakanı ve BAROM (Balkan Romanları Birliği) Başkanı Nezdet Mustafa’nın başkanlığında Dünya Romanlar günü dolayısıyla basın toplantısı düzenlenmiş ve  Türkiye Büyükelçiliği konutunda verilen resepsiyona katılım gerçekleşmiştir. Gece de Grand Aleksander  Palas otelinde Roman Günü eğlenceleri tertip edilmiştir.
Burada tertip edilen programa Makedonya Başbakanı Nikola Gruevski, Devlet Bakanı Nezdet Mustafa, Çalışma Bakanı Dime Spasov, Türkiye Büyükelçisi Ömür Şölendil, siyasi partilerin temsicileri ve diplomatlar katılmıştır. Açılış konuşmalarının ardından eğlence programına geçilmiç çeşitli dans ve müzik gösterileri sunulmuştur. Geceye Balkanların meşhur ve sevilen sanatçısı Esma Recepova da şarkıları ile renk katmıştır.
Programa katılımları dolayısıyla Enstitimmüz Müdürü Veysi Akın’a Makedonya Devlet Bakanı ve Barom Başkanı Nezdet Mustafa tarafından plaket takdim edilmiştir.
Ek Resimler
Bu içerik 14.04.2015 tarihinde yayınlandı ve toplam 1541 kez okundu.