KAKAVA ŞENLİKLERİ 2016

Edirne’de Baharın habercisi Kakava şenlikleri 5 Mayıs 2016 tarihinde Kırkpınar güreşlerinin de yapıldığı Sarayiçi şenlik alanında coşku ile kutlandı. Sarayiçi şenlik alanı dışında şehrin farklı yerlerinde de yakılan Kakava ateşi renkli görüntülere sahne oldu. Şenliklere Roman Dili ve Kültürü Araştırmaları Enstitüsü’nü temsilen sayın müdürümüz Yrd. Doç. Dr. Veysi AKIN, Arş. Gör. Muhammed TAĞ ve Memur Selçuk KARADENİZ katıldılar. Kötü hava koşullarına rağmen yerli ve yabancı çok sayıda turistin katıldığı şenlikler saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın ardından Edirne Belediye Başkan vekili Erkan MAKAS tarafından yapılan açılış konuşması ile başladı.

Açılış konuşması sonrasında Edirne Belediyesi Halk Oyunları ekibi gösterileri izleyenlere görsel şölen yaşattı. Kakava ateşinin yakılması ile şenlik alanındaki coşku iki katına çıkarak devam etti. Yaklaşık 10 metre yüksekliğe çıkan şenlik ateşi kor hale geldiğinde katılanlar üzerinden atlayarak dilek tuttular. Alana gelen konuklar Roman dans gruplarının davul zurna eşliğinde göbek atmalarını izleyerek eşlik ettiler.  Sarayiçin’deki kutlamalar çerçevesinde Edirne Belediye Başkanlığı tarafından şenlik alanına gelen misafirlere pilav ikramı yapıldı.

Yapılan etkinlikler 6 Mayıs sabahı 05.00’da Sarayiçin’deki Tunca Köprüsü kenarındaki eğlencelerle devam etti. Sabahın erken saatlerine rağmen insanların ilgisi oldukça yüksekti. Edirne Belediyesi Halk Oyunları ekibinin gösterileri ile sıcak görüntüler ortaya çıktı. Gösterilerde misafirler dileklerini kâğıtlara yazarak nehre atarak geleneksel inanışları yerine getirdiler. Misafirlere yapılan çay ikramının ardından sabah programı sona ermiştir. Öğlen saatlerinde ise Saraçlar Caddesi’nde Edirne Belediye Bandosu konser vererek katılımcılara güzel anlar yaşatmışlardır
Ek Resimler
Bu içerik 06.05.2016 tarihinde yayınlandı ve toplam 908 kez okundu.