’Geleceğini Tasarlayan Gençler Projesi’ kapsamında ’işverenlerle buluşma’ proje toplantısı gerçekleştirildi

Enstitümüz ortaklığında yürütülen ’Geleceğini Tasarlayan Gençler Projesi’ kapsamında ’işverenlerle buluşma’ proje toplantısı gerçekleştirildi.  Bilgisayar Destekli Reklam ve Grafik Tasarımı eğitimi alan 90 dezavantajlı genç sertifika alarak iş hayatı yolunda ilk adımlarını attı. Avrupa Birliği destekli projenin son faaliyeti olan işverenlerle buluşma toplantısı Duvan Otel’de düzenlendi. Toplantıya Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Bilgin Özbaş, T.Ü. Roman Dili ve Kültürü Araştırmaları Enstitü Müdürü Yrd. Doç. Dr. Özcan Aygün, çeşitli sivil toplum kuruluş temsilcileriyle proje kapsamında eğitim alan gençler katıldı.

Toplantıda Proje Koordinatörü Arş. Gör. Muhammed TAĞ öncelikli olarak projenin tanıtımını yaparak katılımcılara proje hakkında bilgiler sundu. Ayrıca Edirne'de yaşayan dezavantajlı gençlerin toplumsal entegrasyonlarını sağlamak ve istihdama kazandırılmaları yoluyla ekonomik statülerini geliştirmenin amaçlandığını belirtti.

T.Ü. Roman Dili ve Kültürü Araştırmaları Enstitüsü Müdürü Yrd. Doç. Dr. Özcan AYGÜN ise gençlerin proje kapsamında bir an önce iş hayatına katılımlarının en iyisi olacağını düşündüğünü belirtti. Çok sayıda işverenin toplantıya katılmamasına dikkat çeken Aygün; “Bugün burada sertifika alan arkadaşlardan inşallah yarın istihdamını da tasarlamış olarak aramızda görmek isteriz. Ama şunu hemen belirtmek istiyorum. İşverenlerimizden fazla sayıda insan göremedim burada. Ola ki bugün işleri, toplantıları olmuş olabilir. Sıkı bir işbirliği içerisinde hemen irtibata geçelim ki bu gençlerimizin iş hayatına ve istihdama kazandırılmasını bir an önce gerçekleştirelim” ifadelerini kullandı.

Program hatıra fotoğrafı ve proje kapsamında sertifika almaya hak kazanan öğrencilere sertifikalarının verilmesi ile son buldu.

Ek Resimler
Bu içerik 10.10.2017 tarihinde yayınlandı ve toplam 927 kez okundu.