ENSTİTÜMÜZDE ETKİNLİĞİ İLE KAKAVA HEYECANI

Trakya Üniversitesi Roman Dili ve Kültürü Araştırmaları Enstitüsü tarafından düzenlenen “Kakava Hıdırellez Şenlikleri” kapsamında, 3 Mayıs Perşembe günü, Rektörlük önünde Kakava ateşi yakıldı. Baharın coşkusunu Trakya Üniversitesi’ne taşıyan etkinlikte, Kakava ateşinin yakılmasının ardından Babaeski’den gelen öğrencilerin müzik ve dans gösterisi izlendi. Etkinliğe Roman Dili ve Kültürü Araştırmaları Enstitüsü Müdürü Dr. Öğr. Üyesi Özcan Aygün, Genel Sekreter Yardımcısı Ahmet Sezgin, STK temsilcileri, akademisyen ve öğrenciler katıldı.

Roman Dili ve Kültürü Araştırmaları Enstitüsü Müdürü Dr. Öğr. Üyesi Özcan Aygün, Kakava kültürünün korunup yaşatılmasına büyük önem verdiklerini belirterek “Trakya Üniversitesi olarak, bu tür gelenekselleşmiş etkinliklerin yaşatılması ve kültürümüzün gelecek kuşaklara doğru bir şekilde aktarılması için var güzümüzle çalışıyoruz. Ortaya koyduğumuz çabaya herkesin destek vermesi ve aynı amaç etrafında bir araya gelmesi bizim için çok değerli. Kakava etkinlikleri, Edirne’nin turizmine, kültürüne ve tarihine de çok önemli katkılar sağlıyor. Her Edirneli’yi, Kakava şenliklerine ve bu eşsiz kültürel mirasa sahip çıkmaya davet ediyoruz.” dedi.

Bu içerik 03.05.2018 tarihinde yayınlandı ve toplam 661 kez okundu.