BALKAN ROMAN GENÇLERİ GELECEK İÇİN BULUŞUYOR (27-30 Ekim 2015)

"BALKAN ROMAN GENÇLERİ GELECEK İÇİN BULUŞUYOR" TOPLANTISI ÜNİVERİTEMİZDE GERÇEKLEŞTİRİLDİ

Başbakanlık Yurtdışı Türkler ve Akraba Topluluklar Başkanlığı (YTB) tarafından desteklenen, Balkon Romanları Derneği (BAROM) aracılığı ile yürütülen “Balkan Roman Gençleri Gelecek için Buluşuyor” adlı proje Üniversitemiz ev sahipliğinde 27-30 Ekim 2015 tarihleri arasında Balkan Kongre Merkezinde yapılmıştır. Dört gün süren programa biç çok Balkan Ülkesinden Roman gençler katılmıştır. İlk gün düzenlenen açılış etkinliklerine Roman Dili ve Kültürü Araştırmaları Enstitü Müdürü Yrd. Doç. Dr. Veysi AKIN, YTB Edirne temsicisi Fatih OT, Edebiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ahmet GÜNŞEN ve BAROM’un Balkan ülkeleri temsilcileri ile eğitim alacak öğrenciler katılmıştır.

Dört gün süren eğitim programı esnasında uzman kişiler tarafından Liderlik Eğitimi ve Proje yazımı eğitimleri gerçekleştirilmiş olup, Enstitü Müdürümüz Veysi AKIN da Türkiye’de Roman STK’ları hakkında gençlere eğitim vermiştir. Programın sonunda Roman gençlere eğitim aldıklarına dair sertifikaları verilmiştir.

Dört gün süren program çerçevesinde Edirne Valiliği ve YTB Temsilciği de ziyaret edilmiştir. Edirne Valisi Sayın Dursun Ali ŞAHİN gençleri kabul ederek uzun bir sohbet gerçekleştirmiştir.

Ek Resimler
Bu içerik 27.10.2015 tarihinde yayınlandı ve toplam 909 kez okundu.