"AVRUPA'DA ROMAN EDEBİYATI" KONFERANSI

Roman Dili ve Kültürü Araştırmaları Enstitüsü tarafından 08 Nisan Dünya Romanlar gününde “Avrupa’da Roman Edebiyatı” konulu bir konferans düzenlendi. Üniversitemiz Senato Salonu'nda gerçekleştirilen ve Sofya Bilimler Akademisi'nden Dr. Sofiya ZAHOVA’nın konuşmacı olduğu konferansa Rektör Vekili Prof. Dr. Süleyman PİŞKİN, Enstitüsü Müdürümüz Yrd. Doç. Dr. Veysi AKIN, Müdür Yardımcılarımız Yrd. Doç. Dr. Deniz EROĞLU ve Yrd. Doç. Dr. Selma SOL, Roman Sivil Toplum Kurumlarının temsilcileri ve akademisyenler katıldı.

Roman Dili ve Kültürü Araştırmaları Enstitüsü Müdürü Yrd. Doç. Dr. Veysi AKIN’ın açılış konuşması ile başlayan konferansta, Dr. Sofiya ZAHOVA Roman Edebiyatının sözlü gelenekten yazılı edebiyata geçmesi ile başlayan tarihsel dönemlerinden bahsetti. Zahova sunumunda Avrupa’da meydana gelen siyasi ve ideolojik değişikliklerin Roman Edebiyatına olan etkilerine de değindi. Ayrıca hazırlamış olduğu slaytta Avrupa’da Roman Edebiyatına dair eserlerle ilgili görsel örnekler de verdi.  Roman edebiyatının günümüzdeki durumu ile ilgili de değerlendirmelerde bulunan Dr. Sofiya ZAHOVA konuşmasının sonunda katılımcıların sorularını cevapladı.

Zahova’ya Enstitü Müdürümüz Yrd. Doç. Dr. Veysi AKIN katılımlarından dolayı Teşekkür Belgesi, Enstitümüzün ilk yayını olan Osmanlı Romanları Kitabı, Edirne’nin meşhur Aynalı Süpürgesi ve Rektörümüz adına üniversitemizin üretimi olan Seramik Altıgen takdim edildi. Programın sonunda Roman STK temsilcileri ve akademisyenlerinde katılımıyla Balkan Kongre Merkezi önünde bir hatıra fotoğrafı çekildi.

Ek Resimler
Bu içerik 08.04.2016 tarihinde yayınlandı ve toplam 1516 kez okundu.