AİLE VE SOSYAL HİZMETLER BAKANLIĞINCA DÜZENLENEN ÇALIŞTAYA TRAKYA ÜNİVERSİTESİ ROMAN DİLİ VE KÜLTÜRÜ ARAŞTIRMALARI ENSTİTÜSÜNDEN KATKI

Trakya Üniversitesi Roman Dili ve Kültürü Araştırmaları Enstitüsü Müdür Yardımcısı Öğr. Gör. Tülay Tekin Yılmaz, Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı Aile ve Toplum Hizmetleri Genel Müdürlüğü tarafından “Bölgeler İtibarıyla Sosyal Durum ve Yaşam Koşulları Araştırması” için düzenlenen çalıştaya katıldı.

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı Aile ve Toplum Hizmetleri Genel Müdürlüğü tarafından “Bölgeler İtibarıyla Sosyal Durum ve Yaşam Koşulları Araştırması” amacıyla bir çalıştay düzenlendi. Aile ve Toplum Hizmetleri Genel Müdürlük Toplantı Salonu’nda Bakanlık uzmanları, akademisyenler ve araştırmacıların katılımıyla düzenlenen çalıştayda, yapılacak araştırmanın ana hedefleri ve kapsamı için çalışma yürütüldü.

Çalıştaya davetli olarak katılan Öğr. Gör. Tülay Tekin Yılmaz, çalıştay süresince konu ile ilgili literatür araştırmaları ve çalışmalar hakkında bilgiler vererek, saha çalışmalarından çıkan deneyimlerini paylaştı.

Türkiye’de dezavantajlı kesimler ile ilgili yapılan sistematik araştırmanın eksikliğinden yola çıkılarak belirlenen “Bölgeler İtibarıyla Sosyal Durum ve Yaşam Koşulları Araştırması” ile hedef gruplardaki değişimin incelenebilmesi ve karşılaştırılabilir veri derlemesinin yapılabilmesi amaçlanıyor. Bakanlık tarafından yürütülen araştırma kapsamında ayrıca literatür çalışması, anket uygulaması ve odak grup çalışması yöntemleri kullanılarak analizi çıkarılan sonuçlar için rapor hazırlanması planlanıyor.

Ek Resimler
Bu içerik 18.10.2022 tarihinde yayınlandı ve toplam 366 kez okundu.