Üniversiteli Roman Gençleri Çalıştayı

Trakya Üniversitesi Balkan Kongre Merkezinde 23 Eylül 2016 tarihinde Trakya’da Yaşayan ve Öğrenim Gören Roman Öğrencilerin Sorunlarının Tespiti Çalıştayı gerçekleştirildi.

Trakya Üniversitesi, Roman Dili ve Kültürü Araştırmaları Enstitüsü, Valilik ve BAROM’un katkıları ile gerçekleştirilen çalıştaya ülkemizin farklı üniversitelerinden öğrenciler katıldı.

Program iki aşamadan gerçekleştirildi: Birinci aşamada çalıştaya katılan öğrencilerle birlikte kendi sorunlarının masaya yatırıldığı yuvarlak masa toplantıları yapıldı. İkinci aşamada ise masalarda tespit edilen sorunlar bir rapor haline getirildi.

Programın Öğleden sonraki oturumuna Rektör Prof. Dr. Erhan Tabakoğlu, Vali Yardımcısı Şenol Levent Elmacıoğlu, Roman Dili ve Kültürü Araştırmaları Enstitüsü Müdürü Yrd. Doç. Dr. Özcan Aygün, BAROM Başkan Vekili Bahattin Ulusoy ile akademisyenler ve öğrenciler katıldı.

Roman Dili ve Kültürü Araştırmaları Enstitüsü Müdürü Yrd. Doç. Dr. Özcan Aygün konuşmasında Edirne’nin içinde yetişmiş biri olarak sorunları bildiğini, bu sorunları tüm platformlarda dile getireceklerini ve çözüm için kararlı olduklarını ifade etti.

Balkan Roman Birliği Başkan Vekili Bahattin Ulusoy, gayet başarılı bir çalıştay gerçekleştirildiğini, öğrencilerin sorunlarını bizzat dile getirdiklerini söyledi. Edirne’nin Roman nüfus olarak Türkiye’nin en yoğun ili olduğunu belirterek Romanların çözümü için yapılacak çalışmalarda Edirne’nin pilot il olmasını gerektiğini belirtti.

Rektör Prof. Dr. Erhan Tabakoğlu, öğrencilerin sorunlarını ifade etmelerinden duyduğu memnuniyeti belirterek başladığı konuşmasında “Birlikte bu bölgenin insanlarıyız. Biz et ve tırnak gibi olduk.  Ayrıma gerek olmadan bizim insanımızın sorunlarına çözüm arayacağız.” dedi.

Çalıştaya katılan öğrencilerden Trakya Üniversitesi Uzunköprü Meslek Yüksekokulu öğrencisi Mesut Bardak, hazırlanan raporu sunarak raporun detaylarına ilişkin bilgi verdi.

Raporun sunulmasının ardından panel düzenledi. Panelde konuşan Rektör Prof. Dr. Erhan Tabakoğlu, “Zorlu şartlarda ders çalıştınız ve Üniversiteyi kazandınız. Bu büyük bir başarı, sizleri tebrik ediyorum. Sizler öncü grupsunuz. Doğru bir zincir kuruldu ve biz bu zinciri destekleyeceğiz. Yaşanılan sorunların giderilmesi için yakın tarihlerde adımlar atacağız.” dedi.

Vali Yardımcısı Şenol Levent Elmacıoğlu “Okumak hepimizin önünü açacaktır. Sizden sonra okumak isteyenleri heyecanlandırarak onları da teşvik edecektir. Dernek ve vakıflara yardım için başvurabilirsiniz. Ben de çalışarak okudum. Bunu siz de başarabilirsiniz.” dedi.

Çalıştaya Trakya Üniversitesinden 12, Kırklareli Üniversitesinden 8, Namık Kemal Üniversitesinden 1, Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesinden 1,Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesinden 1, Çukurova Üniversitesinden 4, Uludağ Üniversitesinden 1, Ordu Üniversitesinden 1, Afyon Kocatepe Üniversitesinden 1 ve Osmangazi Üniversitesinden 1 öğrenci olmak üzere 31 öğrenci katıldı.

Ek Resimler
Bu içerik 23.09.2016 tarihinde yayınlandı ve toplam 807 kez okundu.