SİROMA Projesi kapsamında Ferah İlkokulu Öğrencilerine Üniversitemiz Tanıtıldı

Avrupa Birliği ve Türkiye Cumhuriyeti tarafından finanse edilmekte olan “Romanların Yoğun Olarak Yaşadığı Yerlerde Sosyal İçermenin Desteklenmesi Operasyonu”  (SİROMA) projesi kapsamında Edirne’de bulunan Ferah İlkokulu’ndan gelen 20 kadar öğrenciye üniversitemiz Devlet Konservatuarı tanıtılmıştır.
Trakya Üniversitesi Roman Dili ve Kültürü Araştırma Enstitüsü ve SİROMA projesi Edirne Birimi ortaklığında organize edilmiş olan tanıtım gezisi,  Devlet Konservatuarı Müzik ve Bale Orta Okulu Müdürü Ömer YILMAZ’ın refakati ile daha da canlı ve renkli hale gelmiştir. Programa, Devlet Konservatuvarı Müdürü Doç. Dr. Ahmet Hamdi ZAFER, Roman Dili ve Kültürü Araştırmaları Enstitüsü Müdürü Yrd. Doç. Dr. Özcan AYGÜN de eşlik etmiştir.
Öğrencilere öncelikle Müzik Bale Orta Okulu gezdirilmiştir. Ardından Devlet Konservatuarı gezdirilerek öğrencilere Öğretim Görevlisi Bilgesu KARACA piyano dinletisi yapmış ve vurmalı çalgılar dersliğinde enstrüman tanıtımı yapılmıştır. Son olarak öğrencilere konser salonu gezdirilerek küçük bir oda müziği dinletisi yapılmış ve hatıra fotoğrafı çekilerek öğrenciler yolcu edilmiştir.
Tanıtım gezisi sonrasında, SİROMA projesi yetkilileri ve öğretmenler memnuniyetini bildirerek, Roman Dili ve Kültürü Araştırmaları Enstitüsü ile daha sık irtibat kurulması yönünde isteklerini bildirmişlerdir.
Ek Resimler
Bu içerik 30.03.2017 tarihinde yayınlandı ve toplam 1055 kez okundu.