MİLLETVEKİLİ ÖZCAN PURÇU'NUN ZİYARETİ

 İzmir Milletvekili Özcan Purçu 05 Ağustos 2016 tarihinde Roman Dili ve Kültürü Araştırmaları Enstitüsü bir dizi görüşmeler gerçekleştirdi.

Görüşmede Roman Dili ve Kültürü Araştırmaları Enstitüsünün faaliyetleri, vizyonu ve şu ana kadar gerçekleştirdiği projeler hakkında bilgiler verildi.

Roman Enstitüsünün Ülkemiz için önemine değinen Milletvekili Özcan Purçu, Roman Dili ve Kültürünün yaşatılması ile ilgili projeler için bütçe konusunda faaliyetlerde bulunacağını, Üniversitemiz Roman Dili ve Kültürü Araştırmaları Enstitüsünün bu projelerde aktif bir rol oynaması ve bir faaliyet planı hazırlamasını istedi.

Görüşmede, Roman Dili ve Kültürü Araştırmaları Enstitüsü Müdür Vekili Yrd. Doç. Dr. Özcan Aygün,"Roman Dili Sözlüğü" hazırlanması, “Romanların Sesi” isimli bir derginin yayınlanması, 08 Nisan Dünya Romanlar Gününde Üniversitemiz ev sahipliğinde uluslararası bir çalıştay yapılması, Trakya Bölgesi ve Balkanlarda Romanlar hakkında bir saha çalışması gerçekleştirilmesini planladıklarını ifade etti.

Toplantıda bulunan Sosyal Bilimler Enstitüsü Müdürü Yrd. Doç. Dr. Levent Doğan, Balkan Araştırmaları Enstitüsü Müdürü Doç. Dr. Rıdvan Canım, Edirne Cumhuriyet Halk Partisi İl Başkanı Fevzi Pekcanlı, Roman Meclis Üyesi Erkan Makas, EDROM Başkanı Erdinç Çekiç, Az81 Spor Klubü Başkanı Rıza Ertükçü, Edirne Süpürgeciler Derneği Başkanı Hilmi Keskin ve TROYDEM Temsilcileri Cafer Makas ve Gizem Arı Roman vatandaşların sorunlarına değinerek bu sorunların çözümü için önerilerini dile getirdiler.

 

Ek Resimler
Bu içerik 07.09.2016 tarihinde yayınlandı ve toplam 1042 kez okundu.