KAKAVA ŞENLİKLERİ (5-6 Mayıs 2015)

 

Edirne'de baharın habercisi olarak kabul edilen Kakava Şenlikleri Sarayiçi'nde dev ateşin yakılmasıyla başladı. Sarayiçi'nin yanı sıra şehrin üç farklı bölgesinde daha Kakava şenlikleri için ateş yakıldı. Çok sayıda yerli ve yabancı turistin de şenliklere katıldığı gözlendi.

Kırkpınar Güreşlerinin yapıldığı Sarayiçi alanında yapılan Kakava Şenlikleri renkli görüntülerle başladı. Şenlikleri izlemek için yerli ve yabancı çok sayıda turist gündüz saatlerinden itibaren kente geldi. Ardından otobüslerle şenlik açılışının yapılacağı Sarayiçi'ne gelen konuklar Roman dans gruplarının davul zurna eşliğinde göbek atmalarını izleyip eşlik etti.

Konuşmaların ardından geleneksel Kakava ateşi yakıldı. Dev ateşin yanmasından sonra şenliğe katılanlar ateşin etrafında oynadı ardından ateşin üzerinden atlayarak dilek tuttu. Roman vatandaşlarının hareketli dans figürleri izleyenleri büyüledi. Şenliğe katılanlar Kakava ateşi önünde hatıra fotoğrafı çektirdi.

Yandığında yaklaşık 10 metre yüksekliğe çıkan şenlik ateşi kor hale geldiğinde katılanlar üzerinden atlayıp dilek tuttu. Ateşin üzerinden atlayanlar zaman zaman yanma tehlikesi atlattılar.

Kakava ateşinin yakılmasının ardından Roman Dans Grubu, dans gösterisi yaparken, şenliklere katılan onlarca vatandaş onlara eşlik etti. Edirneliler ve turistler, davul zurna eşliğinde ateş başında dans etti.. Kutlamalar, sabaha karşı Tunca Nehri'nde Romanların yüzlerini yıkaması ve nehre dileklerini bırakmasıyla sürdü.

 

 

Ek Resimler
Bu içerik 06.05.2015 tarihinde yayınlandı ve toplam 1335 kez okundu.