"BALKANLARDAKİ ROMANLAR" TOPLANTISI

Yurt Dışı Türkler ve Akraba Topluluklar Başkanlığının düzenlediği Romanlar konulu toplantı 04 Haziran 2015 tarihinde Üniversitemiz Meriç Kenarı Sosyal Tesisleri’nde gerçekleştirildi. Toplantıya Makedonya Cumhuriyeti Devlet Bakanı Nejdet Mustafa, Yurt Dışı Türkler ve Akraba Topluluklar Başkanı Doç. Dr. Kudret Bülbül, Rektörümüz Prof. Dr. Yener Yörük, Büyükelçi Murat Ahmet Yörük, Uluslararası Kalkınma ve İşbirliği Derneği Başkanı Musa Serdar Çelebi, Balkan Araştırma Enstitüsü Müdürü Doç. Dr. Rıdvan Canım, Roman Dili ve Kültürü Araştırmaları Enstitüsü Müdürü Yrd. Doç. Dr. Veysi Akın ile Yurt Dışı Türkler ve Akraba Topluluklar Başkanlığının yetkilileri, akademisyenler, Roman Kültürünü Araştırma Geliştirme Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği (EDROM) ve Balkan Romanları Derneği (BAROM) temsilcileri katıldı.

Toplantıda konuşan Yurt Dışı Türkler ve Akraba Toplulukları Başkanı Doç. Dr. Kudret Bülbül toplantının amacının Balkanlardaki Romanların hem pozitif hem negatif durumlarını bilimsel olarak ortaya koyan rapor sunmak olduğunu söyledi. “Bu aşamada yardımcı olacak iki önemli kurum var. Biri Trakya Üniversitesi diğeri de BAROM’dur. Bu iki kurumun birlikte çalışması Balkanlardaki Romanların sorunlarını akademik bir çerçeve ile ortaya koyacaktır.” dedi.

Bu içerik 05.06.2015 tarihinde yayınlandı ve toplam 1233 kez okundu.