Ankara Ziyareti

Trakya Üniversitesi Roman Dili ve Kültürü Araştırmaları Enstitüsü Ankara’da bir dizi ziyaret gerçekleştirdi.

Roman dili ve kültürü alanında yapılacak çalışmaları destekleyecek olan kurumlara gerçekleştirilen ziyaretlerin birinci Başbakanlık Başmüşaviri ve Roman açılımından sorumlu Dr. Necdet SUBAŞI’na yapılmıştır. Şubaşı’na yapılan ziyarete Trakya Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Erhan TABAKOĞLU da katıldı. Yapılan görüşmede Roman açılımı ile ilgili görüş alışverişinde bulunularak nasıl bir yol izlenmesi gerektiği yönünde fikirler beyan edildi.

Necdet Subaşı ziyaretinden sonra Avrupa Birliği Bakanlığı Türkiye Kalkınma Ajansı ziyareti gerçekleştirildi. Genel koordinatör Sefa YAHŞİ, Gençlik Hareketlilik Koordinatörü Kemal BAŞÇI ve Gençlik Hareketlilik Koordinatörlüğü Uzmanı Aydın ÖKSÜZ ile yapılan görüşmede alanla ilgili olarak hazırlanabilecek projeler hakkında bilgi alındı.

Türk Kalkınma Ajansı ziyareti sonrası Avrupa Birliği Türkiye Delegasyonu ziyareti gerçekleştirilerek, Sektör Yöneticisi Mehmet Caner DEMİR ile Avrupa Birliği’nin Roman alanındaki faaliyetlere bakışı değerlendirildi ve karşılıklı fikir alışverişinde bulunuldu.

Ziyaretlerin sonuncusu Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı Sosyal İçerme Daire Başkanı ve SİROMA Projesinden sorumlu Durmuş Ali DALDALLI ile gerçekleştirildi. Roman Dili ve Kültürü başta olmak üzere çeşitli görüşlerin dile getirildiği toplantıda, SİROMA projesi hakkında da bilgi alındı.

Yakın zamanda tekrar Ankara ziyaretlerinde bulunulacak olan Trakya Üniversitesi Roman Dili ve Kültürü Araştırmaları Enstitüsü, Ankara’daki temaslarını tamamlayarak Edirne’ye döndü. Temaslarla ilgili yaptıkları genel değerlendirmede Müdür Yrd. Doç. Dr. Özcan AYGÜN görüşme ve ziyaretlerin hayli verimli geçtiğini, Enstitünün vizyonunun daha da genişletildiğini, ortak hareket edilecek kurum ve kuruluşlarla yakın temasın sağlandığını, prensip olarak bu kurumlarla birlikte çalışılabilmesi için fikir birliğine varıldığını, hatta bazılarıyla yapılacak olan çalışmaların temellerinin bu görüşmelerle atılmış olduğunu ifade etti.

Ek Resimler
Bu içerik 05.06.2017 tarihinde yayınlandı ve toplam 879 kez okundu.